Hoe schrijf ik veilig PrEP voor?

Doorsturen naar een collega
Datum dinsdag 22 januari 2019
Tijd 17.30-18.30 uur (ontvangst vanaf 17.15 uur)
Locatie DamsterDomus, Groningen
Doelgroep Praktijkassistent, Huisarts
Onderwerpen
Organisatie ELANN
Accreditatie 1 uur accreditatie toegekend voor huisartsen (347479) en bij het register CADD (347480)
Prijs (€) 17.50
Inlichtingen Stuur een e-mail naar Janneke Komduur

 


Op dinsdag 22 januari a.s. organiseert ELANN de bijeenkomst "Hoe schrijf ik PrEP voor?”.

Pre-expositie Profylaxe (PrEP) is een nieuwe manier om te voorkomen dat iemand een HIV besmetting oploopt. PrEP bestaat uit een combinatie van 2 HIV remmers die profyalctisach gebruikt worden: dagelijks of rondom de seks. We zien recent een stijging van het aantal gebruikers van PrEP ook in Noord-Nederland. De kans dat u er in uw huisartsenpraktijk mee te maken krijgt is groot. Wellicht kunt u ook mannen die seks hebben met mannen wijzen op deze extra mogelijkheid om een HIV besmetting te voorkomen. Om het middel veilig te kunnen gebruiken zijn periodieke medische controles noodzakelijk. In deze bijscholing wordt u kort en bondig bijgepraat over de achtergronden van PrEP en de implicaties die het heeft voor uw handelen.
Tijdens deze bijeenkomst gaat Fetzen de Groot, coördinator Sense Noord-Nederland, in op de achtergronden van de noodzaak van PrEP-gebruik en de organisatie van de PrEP-zorg in Noord-Nederland.
 
Liesbeth AB, huisarts, zal daarna aan de hand van de huidige PrEP richtlijn vertellen hoe u op een veilige manier PrEP kunt voorschrijven in uw eigen praktijk.