Hervind het echte contact met je patient en jezelf

Doorsturen naar een collega
Datum vrijdag 27 september t/m vrijdag 4 oktober
Tijd Dag 1 10.00-17.30 uur Dag 2 13.30-17.30 uur
Locatie Conferentieoord De Clinge
Doelgroep Specialist, Specialist ouderengeneeskunde, Huisarts
Onderwerpen o.a. jouw missie als arts en authentiek leiderschap
Organisatie ELANN i.s.m. School for Integrative Medicine
Accreditatie 10 punten ABAN
Prijs (€) 595.00
Inlichtingen Janneke Komduur, j.komduur@elann.nl
Geannuleerd!

Informatie en programma
Je hebt geneeskunde gestudeerd om mensen te kunnen helpen en werkt graag vanuit je hart. Maar wanneer ben je daar het best toe in staat? Als je stevig staat en op een krachtige manier leiding kunt geven aan jezelf.
Je verlangen naar dienstbaarheid en zingeving was ooit je drijfveer om dit pad in te slaan. Inmiddels sneeuwen deze behoeftes onder door de waan van de dag. In je werk ervaar je daarom een gebrek aan ruimte voor eigenheid en autonomie. Dat gaat ten koste van je plezier in je werk en je gevoel van zingeving.
Deze cursus gaat het tij keren door het contact met jezelf te hervinden. Dat geeft je een krachtig handelingsperspectief, zodat je in relatie tot patiënt en omgeving weet waar je voor staat, wat je waardevol vindt en wat echt betekenis heeft voor jou.
Wat gaan we doen?
In twee dagen kijken we samen naar wat het betekent om van binnenuit leiding te geven aan jezelf en je professie. Om de regie terug te nemen is allereerst zelfkennis nodig. Weten waar je vandaan komt en daarmee je kernwaarden helder krijgen. We onderzoeken wat jou drijft als arts en helpen je persoonlijke kwaliteiten en valkuilen inzichtelijk te maken.
Door die verbinding met jezelf te herstellen krijg je hernieuwd inzicht in de plek die jij wilt innemen. Want staat jouw oorspronkelijke keuze voor dit vak nog overeind? En is datgene wat je doet ook datgene waar je voor staat? 
Authentieke keuzes maak je door het contact met je innerlijk te hervinden en daar opnieuw op te leren te vertrouwen. Je zult je meer bewust worden van je lijf, onbewuste signalen leren opvangen en je intuïtie ontwikkelen. Op die manier maak je keuzes die rechtdoen aan wat jij belangrijk vindt en laat je je niet ongemerkt afleiden. Want ons doel is dat jij in relatie tot je patiënt en je omgeving weet wat je te doen staat, wat je van binnenuit drijft en wat jouw werk betekenisvol maakt.  
Dag 1 – Zelfkennis
Dag één van deze cursus gaat over zelfkennis. Want met meer zelfkennis en zelfinzicht maak je betere keuzes en kun je ook achter die keuzes gaan staan.
Op deze eerste cursusdag zal ieder voor zichzelf de volgende vragen beantwoorden: Wat is jouw identiteit en hoe kun je die vormgeven? Welke waarden en overtuigingen draag jij met je mee, en hoe kun je die inzetten bij het maken van lastige keuzes? Waar sta jij voor? Wat zijn jouw specifieke kwaliteiten en uitdagingen? En op welke manier belemmer je jezelf?

Dag 2 – Authentieke keuzes maken
Op dag twee vertalen we deze inzichten naar je dagelijkse praktijk. Ze bieden je een innerlijk kompas dat de zuiverheid van je keuzes als behandelaar ondersteunt. Want als je met meer gemak de juiste keuzes leert maken, dan ervaar je automatisch meer gevoel van welzijn. Dit leidt weer tot een gezondere balans tussen werk en privé. Kortom, hoe ontsnap je aan de waan van de dag en kies je voor datgene dat echt betekenisvol voor je is?
Het doel van deze tweede dag is om te leren met vertrouwen te kiezen en dicht bij jezelf te blijven. Je krijgt daarbij de handvatten om leiding te geven aan jezelf. Verder leer je hoe je kunt luisteren naar de signalen van het slimme onbewuste, zodat je die kunt meenemen in je besluitvorming.
Docent
Thijs Sins MA (1978, Castricum) is filosoof, docent en coach. Hij heeft twee kinderen en woont samen in Amsterdam, waar hij eerst bedrijfseconomie studeerde. Na zingevingsvragen en een grondig zelfonderzoek startte hij in 2009 met zijn tweede studie wijsbegeerte. Eind 2012 begon hij zijn eigen praktijk Tatkraft Filosofie, waarmee hij één-op- één coaching aanbiedt en cursussen en trainingen verzorgt over levensvragen, leiderschap, identiteit, liefde, authentieke keuzes, work-life balance en zelfacceptatie.
Thijs is docent en lid van de vakgroep Professioneel Leiderschap aan Nyenrode Universiteit en verzorgt alumni-trainingen over zelfkennis, identiteit en levensvragen op de VU, de UvA en de Radboud Universiteit.
Vrijdag 27 september(10.00u-17.30u)
09.45u  – 10.00u                   Inloop
10.00u – 13.00u                    Deel I: Voorstellen, levenslijn en Taylor
13.,00-14.00u                        Lunch
14.00 – 15.30u                      Deel II: Kernkwadrant en Bateson
15.30-16.00u                         Pauze
16.00u – 17.30u                    Deel III: Jouw missie als arts
vrijdag 4 oktober(13.30u-17.30u)
13.15u – 13.30u                   Inloop
13.30u – 15.15u                   Deel IV: Authentiek leiderschap
15.15u-15.45u                      Pauze
15.45u – 17.30u                   Deel V: Het slimme onbewuste en imaginatie