Medisch Engels Triageren

Doorsturen naar een collega
Datum maandag 1 oktober 2018
Tijd 19.00-21.45 uur (ontvangst vanaf 18.45 uur)
Locatie Noorderpoort, Groningen
Doelgroep Praktijkassistent
Onderwerpen zie onder 'Informatie nascholing'
Organisatie ELANN i.s.m. Noorderpoort
Accreditatie 3 punten voor het Kwaliteitsregister Doktersassistent (IA: CADP-ELANN-16)
Prijs (€) 135.00
Inlichtingen Stuur een e-mail naar Ingrid Wagenaar

Informatie nascholing

 

Inleiding

U bent het vast wel eens tegengekomen. Nietsvermoedend neemt u op uw werk de telefoon op, blijkt er een Engelssprekend persoon aan de andere kant van de lijn te zijn.
 
"Good morning, this is Mr. Whittaker speaking. I’m here on holiday and I have a question: I’ve been having an oppressed feeling in my chest for some hours now and it emanates into my arm. I’m wondering if I could get some advice about what to do or come over to see the GP”.
 
Door de internationalisering komt het tegenwoordig veel vaker voor dat u een Engelssprekend persoon te woord moet staan. Wat dan te zeggen? Welke vragen moet u stellen om duidelijk te krijgen wat er aan de hand is?
 

Doelstelling

In deze cursus zult u gaan oefenen met het stellen van de triagevragen bij de meest voorkomende klachten en zult u leren de antwoorden te begrijpen. Neem daarom de NHG-Triagewijzer uit de praktijk mee naar de cursus.
 

Werkvormen

Aan de hand van casuïstiek van de opleiding Doktersassistent of aan de hand van door uzelf meegebrachte cases zullen we steeds in tweetallen gaan oefenen. De nadruk zal in deze cursus op de spreekvaardigheid liggen aangezien u dat in de praktijk het meeste nodig heeft.
 

Programma

19:00: Welkom en kennismaking
19:15: Uitleg – stellen van triagevragen
           Casuïstiek en feedback
20:00: Pauze
20:15: Casuïstiek en feedback
20:40: Afsluiting
 

Docent:

mw. G. Venema, docent Noorderpoort