Werken met groepen EKC-vervolgcursus

Doorsturen naar een collega
Datum donderdag 1 februari 2018
Tijd 16.00-21.30 uur
Locatie Best Western Plus Hotel Groningen Plaza (vh. Hampshire Plaza)
Doelgroep Huisarts
Onderwerpen Werken met groepen
Organisatie ELANN i.s.m. NHG
Accreditatie 5 uur
Prijs (€) 150.00
Inlichtingen Stuur een e-mail naar Janneke Komduur

 


Wat is een EKC-vervolgcursus?
De aanwezigheid van een Erkend Kwaliteits Consulent is een van de voorwaarden voor het accrediteren van nascholingsactiviteiten in huisarts-toetsgroepen. Om EKC te worden moet je de EKC-basiscursus gedaan hebben. Na 5 jaar kun je je als EKC laten herregistreren als je 20 uur scholing hebt gevolgd op het gebied van onderwijs/kwaliteitsbeleid maken of organiseren
 
Tijdens deze bijeenkomst is de accreditatiepunten verdeling als volgt: 4 punten voor het onderwerp Werken met groepen via de NHG en 1 punt voor het onderwerp DTO van 20.30-21.30 uur. Op deze wijze behaald u 5 punten zodat u in de gelegenheid bent om 20 punten in 4 jaar te behalen.
 
Werken met groepen, docent: Anne Uyttenboogaart
De EKC is verantwoordelijk voor de coördinatie van nascholing in de eigen toetsgroep. Veel EKC-en blijven echter moeite houden met probleemsituaties in de groep. De EKC-vervolgcursus Werken met groepen biedt de deelnemer de mogelijkheid dieper op zaken in te gaan. Op zaken als: Hoe houd ik de groep gemotiveerd? Hoe ga ik om met ‘remmers’? Hoe krijg ik structuur in de groep? Hoe ga ik om met ‘oud zeer’ in de groep. De deelnemer doet ervaring op met procesvaardigheden zoals vergadertechnieken, voorzitterschap, communicatieve vaardigheden (omgaan met weerstand, feedback geven).  De cursus is een verdieping op het onderdeel dat al in de basiscursus zit.
 
Programma van de cursus
•Spuironde.
•Oefenen in vergaderen
•Oefenen in feedback geven
 
Waarom deelnemen?
•Als je onvrede hebt met de huidige gang van zaken in je toetsgroep.
•Als je meer uit je toetsgroep wilt halen.